HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j

Overige Specialiteiten

Chemotherapie

Chemotherapie en haarverlies

U hebt enige tijd geleden een schokkende diagnose gekregen.... kanker.
Over enkele weken bent u zeer regelmatig in het ziekenhuis te vinden om chemotherapie te volgen. De arts heeft u geïnformeerd over de ziekte en de behandeling. De gevolgen zijn niet gering. Eén van de bijwerkingen is haaruitval. De geneesmiddelen (cytostatica) hebben invloed op veel actieve lichaamscellen waaronder die van de haarwortels. Uw arts kan u vertellen in hoeverre haaruitval bij u optreedt. De mate van haaruitval is voor iedereen verschillend.

Wat zou u het liefst willen? Precies, u wilt uw eigen uiterlijk behouden. Is dat mogelijk als het haar uitvalt? Het antwoord is ja. U hoeft niet met een kaal hoofd of een vreemde pruik over straat. Dankzij onze unieke werkwijze kunnen wij uw haar exact namaken. Lengte, kleur en krulling blijven hetzelfde! Door gebruik van echt haar voelt de haarvervanging natuurlijk en zacht aan. De bevestiging is dun, flexibel, niet voelbaar en onzichtbaar.

Omdat onderzoek en productie de nodige tijd vragen is het van belang om op tijd de eerste stap te nemen. Het beste kunt u als patiënt ongeveer twee á drie weken voor het begin van de eerste kuur een afspraak bij ons maken. Uw eigen haar wordt dan onderzocht, om de eigenschappen te onderzoeken. Lengte, krulling, dikte en andere eigenschappen worden vastgesteld. Vervolgens zullen wij in overleg met u een haarvervanging maken van écht haar of synthetischmet dezelfde kenmerken. De gelijkenis met uw eigen haar is verbluffend groot. Wanneer uitvalverschijnselen op gaan treden is de haarvervanging klaar. Deze unieke oplossing is mogelijk door de technisch geavanceerde werkwijze van ons instituut. Uw omgeving zal verbaasd en blij zijn dat u op deze manier uzelf kunt blijven.

Soms moet een chemotherapie onverwacht en onmiddellijk plaatsvinden. De haaruitval komt hiermee snel en onverwacht. Dan is er geen tijd meer om de nodige voorbereidingen te treffen. Voor deze patiënten hebben wij een groot aantal kant en klare haarvervangingssystemen op voorraad. U kunt een haarvervanging selecteren en reserveren. Ook deze producten kenmerken zich door draaggemak en levensechte uitstraling.
Deze oplossingen zijn ook zeer bruikbaar wanneer brandwonden uw haar geheel of gedeeltelijk hebben verwoest. U kunt verder leven met uw eigen haar! Lichamelijk en emotioneel heeft dit zeer positieve gevolgen. Ook hierbij maakt de geavanceerde en zorgvuldige werkwijze Huizenaar Haarwerkinstituut het mogelijk uw eigen 'look' terug te krijgen.

Chemotherapie... en dan?

Kankerpatiënten willen alles in het werk stellen om deze ziekte in hun leven te bestrijden. Eén van de keuzes is chemotherapie. Deze therapie vraagt enorm veel van het lichaam. De patiënt krijgt een behandeling met medicijnen waardoor de tumorcellen doodgaan of zich niet meer kunnen vermenigvuldigen. De behandeling bestaat uit een serie toedieningen. De hele therapie kan een aantal dagen duren maar ook een aantal weken of maanden. Het lichaam krijgt tussendoor de kans zich te herstellen.

De toegediende medicijnen tasten niet alleen kankercellen aan, maar kunnen ook gezonde lichaamscellen beschadigen. Vooral lichaamscellen die zich snel moeten kunnen delen om hun werk goed te kunnen doen, bijvoorbeeld cellen die beenmerg aanmaken. Een goed voorbeeld zijn ook de cellen in de haarzakjes die ervoor zorgen dat het haar groeit. Deze worden door de medicijnen verzwakt zodat kaalheid kan ontstaan. Doordat de cellen tijdelijk soms geheel ophouden met hun werk kan de kaalheid zodanig zijn dat de hoofdhuid vrijwel onbedekt is. Deze (tijdelijke) situatie geeft behalve het gevecht tegen de ziekte ook een sociaal probleem. Het wordt steeds moeilijker om onder de mensen te komen. Een belangrijk deel van de uiterlijke persoonlijkheid valt weg. Deze psychische belasting kan de therapie nog zwaarder maken. Hier zien veel mensen tegenop. Het is goed hiervoor een oplossing te vinden om alle energie naar de bestrijding van de ziekte te kunnen laten gaan. Want de shawl of het hoedje waarmee de kaalheid wordt gecamoufleerd lost het probleem niet op. Huizenaar Haarwerkinstituut heeft oplossingen in de vorm van pruiken die niet van echt haar te onderscheiden zijn. De techniek die wij gebruiken garandeert de klant een pruik die onzichtbaar bevestigd is, optimaal draagcomfort biedt en een natuurlijke uitstraling heeft.

De weg naar nieuw haar begint met een gratis en vrijblijvend intakegesprek waarin wij een passend advies geeft. Wat is de juiste aanvulling die onzichtbaar is? De klant kan een product reserveren. Wanneer de haaruitval zodanig is dat de pruik opgezet moet worden, belt de klant ons en kan het product afgehaald worden.

HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j