HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j

Overige Specialiteiten

Kwart Nederlanders gaat gebukt onder haarverlies

Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen is in Nederland een taboeonderwerp.

facebook omslagfoto 16 juni 2016

Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen hierdoor te maken krijgen met psychische problemen. Veel mensen raken in een isolement. Zij durven niet over hun probleem te praten, terwijl er tegenwoordig oplossingen zijn voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn. Kappersbranchevereniging ANKO wil het taboe rondom haarverlies doorbreken en organiseert hiervoor de Dag van het Haarwerk op donderdag 16 juni.

Pruiken en haarstukken zijn mede dankzij internationale sterren zoals Rihanna en Kim Kardashian tegenwoordig een trendy modeaccessoire. Deze acceptatie geldt niet of veel minder wanneer er uit noodzaak een haarstuk of pruik wordt gebruikt. Bijna een kwart (21 procent) van alle Nederlanders heeft last van blijvende of tijdelijke kaalheid, ofwel ruim 3,5 miljoen mensen.

Gevoel van schaamte Haarverlies is zowel voor mannen als vrouwen een probleem, al is het taboe om erover te spreken bij vrouwen het grootst. Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen bij vrouwen meestal voor een gevoel van schaamte. Die schaamte weerhoudt velen ervan hulp te zoeken. Hierdoor is vaak onbekend welke mogelijkheden er zijn op het gebied van haarwerk. Vooroordelen en achterhaalde denkbeelden blijven hierdoor voortbestaan. Met de Dag van het Haarwerk willen erkende haarwerkspecialisten die bij de ANKO zijn aangesloten, hiermee definitief afrekenen.
Amateurs belemmeren goede hulpanko haarwerk specialist

Erkende haarwerkspecialisten herken je aan de ANKO-certificering. Zij worden meerdere keren per jaar bijgeschoold. Bij werk van amateurs kun je zien dat iemand een pruik draagt, maar bij haarwerken die gemaakt zijn door professionals zie je dat niet. 

Wij van Huizenaar zijn erkende haarwerksalons.Zou u meer info willen, wil u weten wat wij voor u kunnen betekenen. Maak een vrijblijvende afspraak. Zowel mogelijk in Venlo als in Venray

HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j